Nu är vi igång med ”Samverkan för bästa skola”

Vi har nu precis påbörjat vår första insats i Samverkan för bästa skola. Det första vi har valt att fokusera på är att utveckla våra pedagogiska planeringar. Då tänker vi inte att det bara ska handla om pappersprodukten utan mer om den faktiska undervisningen. Vi kommer bl.a. att använda oss av Skolverkets allmänna råd för planering och uppföljning av undervisningen. Tanken är sedan att vi vid lärträffar ska få möjlighet att verkligen diskutera det som är grunden för vårt arbete, nämligen undervisningen.

Hur levandegör vi målen för eleverna för de arbetsområden som vi för tillfället arbetar med?
Hur får vi undervisningen att bli så effektiv och engagerande att alla elever kan utvecklas och nå goda resultat oavsett förutsättningar?
Hur säkerställer vi att vår bedömning verkligen testar av de mål som vi har satt upp?
På vilket sätt ger vi eleverna möjlighet att visa sina förmågor på många olika sätt?

Dessa frågor och många andra är det tänkt att vi ska fördjupa oss i. I mitt arbetslag ägnar vi en timme så gott som varje vecka framöver för detta arbete och än så länge känns det bra. Alla mina kollegor är, tillsammans med mig, mycket utvecklingsbenägna och vi vill verkligen arbeta för att förbättra vår undervisning. Tillsammans gör vi allt möjligt genom att ta hjälp och lära av varandra. Kollegialt lärande på olika sätt måste vara den absolut bästa fortbildningen som finns för oss lärare!

Therese Stern Förstelärare åk 4-6

Det här inlägget postades i Therese Stern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *