Samverkan för bästa skola

Sedan terminsstarten 2016/2017 har Lammhults skola ingått i Skolverkets projekt ”Samverkan för bästa skola”. Förstelärarna på skolan har en viktig roll i att planera och följa upp det förändringsarbete som ska till under projektets följande tre läsår. ”Samverkan för bästa skola” är riktat till enskilda skolor och ger oss möjlighet att vara i direktkontakt med representanter från Skolverket. Projektet går ut på att höja kunskapsresultaten och öka likvärdigheten inom och mellan skolor och insatserna riktas till skolor som anses ha svåra förutsättningar att förbättra sina resultat på egen hand. Cirka 30 skolor från olika kommuner i landet är med och i Växjö kommun riktas stödet till Braås skola, Söraby skola och Lammhults skola.

Vilka insatser som ska genomföras kommer att beslutas för varje skola och alla skolor ligger olika till i processen. På vår skola har vi bildat en arbetsgrupp med förstelärare, arbetslagsledare och skolledning där vi har träffats några gånger hittills med uppdrag att få klart en nulägesanalys i höst. Denna ska sedan ligga till grund för en åtgärdsplan som vi ska arbeta med under hela projekttiden. Inom projektet finns möjlighet att få ekonomiskt stöd för de insatser som bestäms inom åtgärdsplanen t.ex. olika kompetensutveckling för personalen.

Vi är i ett spännande initialskede där vi hoppas att vi ska landa i insatser som stämmer väl med de pågående utvecklingsområdena som vi har igång i vår verksamhet, nämligen språkutveckling, inkludering av nyanlända och entreprenöriellt lärande. Vi tror och hoppas att utveckling av dessa områden har en stor inverkan på elevernas resultat och nu ska det bli spännande att få hjälp av Skolverket att följa upp och utvärdera vårt arbete.

Förstelärarna

Cecilia Hedstig       Georgina Charisis        Therese Stern        Victoria Carlzon

Det här inlägget postades i Cecilia Hedstig, Georgina Charisis, Förstelärare F-9, Therese Stern, Victoria Carlzon, Förstelärare F-3. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *